این کارگاه آموزشی با هدف طراحی و ساخت فضاهای داخلی نگارخانه، با استفاده از مواد بازیافتی برای دانشجویان، معماران و هنرمندان برگزار شد. هدف اصلی آن خلق فضایی زیبا و دلنشین با استفاده از متریال و وسایلغیر قابل استفاده بود، به طوری که شرکت کنندگان یاد بگیرند چطور فضای اطراف خود را با هزینه ی خیلی کم زیبا کنند و همینطور ضایعات را کاهش دهند. سپس با عبور از این موضوع قصد براین بود برای گروه هنر و معماری فضای گالری ایجاد کنیم که جز جدانشدنیاز این دانشگده هست. فضایی برای ارایه ی آثار دانشجویان که در هر ترم بدان نیاز دارند.
شرکتکنندگان، دانشجویان دانشگاههای مختلف، از جمله دانشگاه علوم و فنون مازندران و دانشگاه مازندران و فارغ التحصیلان دانشگاه های دیگر بودند که در این کارگاه حضور داشتند. پیش از آغاز کارگاه، دانشجویان با ارسال طرحهای اولیه خود در قالب فراخوان شرکت کرده و بر اساس سطح آثارشان، برای حضور در کارگاه انتخاب شدند.
برنامه روز اول کارگاه
کارگاه با سخنرانی جناب آقای امانی، عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس، تحت عنوان “گالری در چشمانداز آینده” آغاز شد. ایشان به تشریح اصول طراحی فضای داخلی نگارخانههای مدرن و نکات کاربردی در این حوزه پرداختند. سپس سرکار خانم عموییان با ارائه تجربیات خود در زمینه طراحی داخلی، نکات تخصصی و فنی دیگری را به شرکتکنندگان آموزش دادند. در بخش عملی، خانم رایی روش ساخت ملزومات گالری با استفاده از خمیر پاپیه ماشه را آموزش دادند. شرکتکنندگان با استفاده از این ماده به ساخت اسکلت ملزومات گالری پرداختند. این بخش فرصتی برای آشنایی عملی با مواد و ابزارهای مختلف فراهم کرد و به شرکتکنندگان کمک کرد تا مهارتهای خود را در ایجاد عناصر کاربردی و ساختاری فضای نگارخانه تقویت کنند. در ادامه، کارگاه به آموزش تکنیکهای جوشکاری زیر نظر مهندس علینژاد اختصاص یافت؛ که از کف تخت های آسیب دیده و غیرقابل استفاده، پارتیشن برای نصب اثرهای دو بعدیو سه بعدی ساخته شد، وسیله ای که در فضای داخلی نگارخانه بسیار اهمیت دارد.
برنامه روز دوم
روز دوم شرکت کنندگان از ۶ صبح در کارگاه حضور پیدا کردند، ادامه ی کارهای پاپیه ماشه را انجام دادند و همین طور با همفکری هم در کنار مهندس علی نژاد کارهای مربوط به کارگاه جوش کاری را پیش بردند. شرکتکنندگان با همراهی اساتید، بهطور عملی به اجرای طرح ها و به تمرین تکنیکهای مربوط پرداخته و نمونههای کاربردی خود را ساختند.
این کارگاه با موفقیت به پایان رسید و به دانشجویان و شرکتکنندگان تجربههای ارزشمندی در زمینه طراحی و ساخت ملزومات فضای داخلی نگارخانه ارائه دادند. جزییاتی از کارهای باقی مانده در همین پنجشنبه پیشرو، اتمام خواهد یافت.
قدردانی و سپاس از حامیان و همراهان کارگاه "فراتر از خانه"
با سپاس فراوان از جناب آقای دکتر میرنیا، رئیس محترم دانشگاه و آقای دکتر اردشیر، معاونت محترم دانشجویی و فرهنگی، که این فرصت را برای گروه معماری و شرکتکنندگان فراهم کردند تا شرکت کنندگان این تجربه شگفت انگیز را در محیطی بدون ترس و زیر نظر اساتید، که با هدف و غایت کار آشنا بودند، اجرا کنند. همچنین از ایشان بابت همراهی، در اختیار قرار دادن وسایل مورد نیاز از انبار و تخصیص زمان برای برگزاری این کارگاه قدردانی میکنیم. از آقای براری نیز برای هماهنگیهایدعوت از استاد مهمان و تأمین امکانات و همراهیهای مؤثرشان کمال تشکر را داریم. همچنین از آقای مهندس علینژاد به خاطر کمکهایشان در بخش عملی پروژه مربوط به فلزات که با وجود قرار داشتن کارگاه در روز تعطیل، زمان خود را در اختیار ما گذاشتند و در راستای اهداف این کارگاه یاریرسان ما بودند، قدردانی میکنیم. همچنین از زحمات جناب آقای حیدرپور برای ایجاد نظم در آتلیه ۶ پس از برگزاری کارگاه و تلاشهای همیشگیشان در دانشگاه قدردانی و سپاسگزاری مینماییم.
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۳:۰۰ ۱۴۰۳/۰۸/۲۸