🔲🔴 نکوداشت دکتر سیدخلاق میرنیا؛ بازخوانی و تکریم مدیران نسل انقلاب
🔺 عصر چهارشنبه ۲۴ بهمن با همت عالی و تحسین برانگیز دانشگاه تربیت مدرس آیین نکوداشت دکتر سیدخلاق میرنیا از مفاخر علمی و فرهنگی کشورمان و دانشیار دانشگاه تربیت مدرس ( رشته خاک شناسی با گرایش حفاظت آب و خاک و عضو گروه آبخیزداری دانشکده منابع طبیعی و علوم دریائی ) در دانشکده منابع طبیعی تربیت مدرس واقع در شهرستان نور با حضور جمعی از بزرگان آموزش عالی مازندران برگزار شد؛ مراسمی که شایسته است با توجه به خدمات ارزنده مدیریتی دکتر میرنیا در عرصه آموزش عالی کشور و نقش سازنده ایشان در توسعه استان با برنامه ریزی بهتری در دانشگاه مازندران یا دانشگاه صنعتی نوشیروانی برگزار گردد.
🔺 دکتر سیدخلاق میرنیا ۶۸ ساله و اهل روستای هریکنده بابل در خانواده ای مؤمن و متدین پرورش یافت که همه برادرانش، تحصیلات عالیه دارند بویژه دکتر میرکمال که از دانشمندان برجسته ریاضی می باشد ، در تبریز ساکن است و در پرورش علمی برادرانش نقش بسزایی ایفا نمود.
🔺 اگر دکتر احمد خالق نژاد طبری سه دانشگاه علوم پزشکی در مازندران و گلستان تأسیس نموده است و دکتر کیومرث نیازآذری، ۵۰ هزار متر مربع فضای آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی ساری را در کمتر از دو سال ساخت و حاج آقا قلی پور هم در بنیان و توسعه دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، همت ستودنی داشت اما با شروع مدیریت دکتر میرنیا از مرداد سال ۱۳۷۷ در دانشگاه مازندران، تحول همه جانبه در آموزش عالی دولتی مازندران صورت گرفت و همزمان پردیس دانشگاه در بابلسر، دانشکده های کشاورزی و منابع طبیعی در ساری و فنی و مهندسی در بابل با مجموعه ای از تأسیسات و برنامه های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و رفاهی در مسیر تحول و ارتقا قرار گرفت.
🔺 پردیس دانشگاه مازندران یکی از مراکز مهم آموزش عالی کشور و دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل و دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل محصول اندیشه توسعه گرایانه و مدیریت جهادی ایشان می باشد.
🔺اگرچه تلاش های مجدانه دکتر میرنیا در دو دوره مدیریتی در دانشگاه مازندران از حیث زیربنایی و توسعه ای زبانزد جامعه دانشگاهی می باشد اما به نظر نگارنده، مهمترین موفقیت ایشان، حفظ استقلال و منزلت دانشگاه بوده که متأثر از تفکر انقلابی و کاریزمای شخصیتی - مدیریتی و فرهنگی وی می باشد.
🔺دکتر میرنیا افزون بر فعالیت در جنبش و مبارزات دوران دانشجویی پیش از انقلاب و همراهی با انقلاب فرهنگی در کنار شخصیت هایی چون دکتر پزشکیان، مدیریت در آموزش عالی را از دانشکده علوم دریایی سپاه در چالوس آغاز کرد و در ادامه در دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه مازندران، دانشگاه صنعتی مازندران ایفای مسئولیت نمود و هم اکنون نیز ریاست دانشگاه علوم و فنون مازندران را بر عهده دارد. وی علاوه بر مدیریت در دانشگاه ها، در سپاه پاسداران، وزارت بازرگانی، ستاد اجرایی فرمان امام خمینی، سازمان محیط زیست، مسئولیت های کلیدی و موفق داشته است.
🔺به گواه سخنرانان آیین نکوداشت، دکتر سیدخلاق میرنیا به عنوان مدیری تحول گرا، مؤمن، عدالت مدار، توانمند، قاطع، شجاع، دلسوز، سختکوش، پاک دست، مردم دار، متواضع، مستقل و فراجناحی برخاسته ار نسل اول انقلاب که امروزه نظام اداری کشور به چنین الگوهایی سخت نیازمند است در هر سازمانی که مسئولیت داشته جریان ساز و مؤثر عمل کرد و با شاگردپروری و کادرسازی، نسل جدیدی از مدیران را تحویل جامعه داده است.
🔺 این چهره متعهد و دانشمند دیارمان، علاوه بر فعالیت های پژوهشی و تألیف مقالات و کتب تخصصی در زمینه خاک شناسی، افزون بر دیوان اشعار، دیدگاه ها، سرگذشت و فعالیت های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و مبارزاتی و مدیریتی خود را در کتابی تحت عنوان " در امتداد امید " مستندسازی نمود که مطالعه آن را به پژوهشگران، جوانان و علاقمندان به تحولات تاریخ معاصر ( محلی، شفاهی و دانشگاهی ) پیشنهاد می نمایم.
🔷 پی نوشت: پیام روشن چنین رویدادهای ارزشمندی در چهل و ششمین جشن سالگرد انقلاب شکوهمند اسلامی، برگشت به اصول و مبانی تأسیسی انقلاب برای بهره گیری از نیروهای کارآمد، دلسوز و فراجناحی در مصادر امور و صدرنشینی اصحاب علم و خرد در حکمرانی می باشد؛ لذا شایسته است قدرشناسی مفاخر و مشاهیر علمی و فرهنگی در کاربست اندیشه و نظرات آن ها در جامعه تجلی یابد.
✅ ایرج نیازآذری / مدیرعامل بنیاد حامیان دانشگاه مازندران
تاریخ انتشار: 00:03:14 1403/11/26